Airikka Nurmela

Airikka työskentelee YLEn kulttuuritoimituksessa, ja hän toimittaa ”Arjen designia” -radiosarjaa (Radio Suomi) ja juontaa päivittäistä ”Kultakuume”-ohjelmaa (Radio 1). Vuonna 2000 Oulun City-lehti valitsi tuolloin Radio Megassa työskennelleen Airikan kaupungin parhaaksi radiojuontajaksi. Koulutukseltaan Airikka on teollinen muotoilija.

Vapaa-ajallaan Airikka harrastaa asukasaktivismia. Airikan aloitteesta Arabianrantaan on esimerkiksi noussut Aalto yliopiston Taideteollisen korkeakoulun oppilaiden suunnittelema ja asukkaiden viljelemä tilataideteos Syötävä Arabianranta

Airikan radio-ohjelmat:

Arjen designia (YLE Radio Suomi, 2009-)

Ohjelmasarjaa on kuultu kesäisin vuodesta 2009 lähtien. Siinä tutustutaan suomalaisille tuttujen esineiden syntytarinoihin suunnittelijoiden itsensä kertomina.

Kuva: Jussi Nahkuri / YLE.

”Designia on paikoissa, joita emme yleensä tule ajatelleeksi. Astioiden ja huonekalujen lisäksi joku suunnittelee myös asiat, joihin törmäämme jokapäiväisessä elämässämme. … Arjen suunnittelua ja stailausta käsittelee Airikka Mannerkosken [nyk. Nurmela] toimittama sarja Arjen design. Aihevalikoima on riemastuttavan laaja. Kohteita riittää junanvaunusta lastenhaalareihin ja pakasterasiasta shampoopulloon.”
– Sampsa Oinaala, Helsingin Sanomat 19.6.2010

Mainokset